Il più celebre, almeno in Italia, dei formaggi molli francesi. E' originario della Normandia, i tipi migliori continuano ad essere prodotti in quella regione, su scala quasi artigianale: gli si attribuiscono una data di nascita, il 1891, e una inventrice, la contadina Maria Fontaine, sposata Harel, alla quale, nel 1926, venne dedicato un monumento, distrutto durante la guerra, e ricostruito, a cura dei formaggiai americani, nel 1956.
Il camembert è un formaggio molle, di crosta bruna con muffa bianca, come il brie: le forme, piuttosto piccole e rotonde , pesano circa 300g , e maturano rapidamente: gessosa e bianchissima se fresca, la pasta diviene, maturando, molto molle, gialla e piccantissima.
Il camembert è venduto in tipiche scatole di truciolo di legno, coperte da etichette a vivaci colori, si conoscono oltre 3000 marche.
Gli intenditori Francesi mangiano anche la crosta.
E' il formaggio che più di ogni altro dà risalto a un vino rosso superiore.
Conservazione e consumo, come il brie, ovvero, mettere in frigorifero e togliere almeno 3 ore prima di servire. Simili al camembert sono altri formaggi di produzione più industrializzata, come il carrè de l'art, il petit patre e altri, molto saporiti.
The most famous, at least in Italy, the French soft cheeses. And 'native of Normandy, the best types continue to be produced in that region, almost artisanal scale: the attribute is a date of birth, 1891, and an inventor, the farmer Maria Fontaine, Harel married, which, in 1926 , dedicated a monument was destroyed during the war, and rebuilt by the American cheesemakers, in 1956.
Camembert cheese is a soft, brown crust with white mold, like the brie: wheels, rather small and round, weighing about 300g, and mature quickly, and chalky white when fresh, the dough becomes mature, very soft, yellow and spicy.
Camembert is typical sold in boxes of wood shavings, covered with brightly colored labels, you know over 3000 brands.
The French also eat the crust connoisseurs.
And 'the cheese more than any other emphasizes a red top.
Conservation and consumption, such as brie, or, to put in the refrigerator and remove at least 3 hours before serving. Camembert cheeses are similar to other more industrialized production, such as loin de l'art, the petit homelands and others, very tasty.
Camembert cheese is a soft, brown crust with white mold, like the brie: wheels, rather small and round, weighing about 300g, and mature quickly, and chalky white when fresh, the dough becomes mature, very soft, yellow and spicy.
Camembert is typical sold in boxes of wood shavings, covered with brightly colored labels, you know over 3000 brands.
The French also eat the crust connoisseurs.
And 'the cheese more than any other emphasizes a red top.
Conservation and consumption, such as brie, or, to put in the refrigerator and remove at least 3 hours before serving. Camembert cheeses are similar to other more industrialized production, such as loin de l'art, the petit homelands and others, very tasty.
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