ENGLISH VERSION BELOW
Il più noto formaggio olandese.
Sono le famosissime bocce di color rosso vivo (o giallo) che animano i negozi, e il famoso mercato di Alkmaar, con i membri delle guide in costume, che portano le barelle cariche di formaggi, al peso.
Pasta bianca, tendente al piccante. Conservazione in frigorifero, ma toglierlo due ore prima di servirlo.
Festival del formaggio a Alkmaar
Alkmaar cheese festival
ENGLISH VERSION
The most famous Dutch cheese.
Bowls are the famous bright red (or yellow) that drive the shops and the famous market in Alkmaar, with members of the costumed guides who carry the stretchers loaded withcheese, the weight.
White body, tending to hot. Storage in the refrigerator, but remove it two hours before serving.
Bowls are the famous bright red (or yellow) that drive the shops and the famous market in Alkmaar, with members of the costumed guides who carry the stretchers loaded withcheese, the weight.
White body, tending to hot. Storage in the refrigerator, but remove it two hours before serving.
Me la ricordo Alkmaar e la manifestazione dei formaggi, una vita fa ;) Bei posti, ciaoAlex
RispondiEliminaI have been some years ago when I visited Holland on thsi very market.It is amazing.I love baby edam..litlle cheses pacjked in red skin just like yours on teh picture;)
RispondiEliminaEDAM
RispondiEliminaEl gran olvidado por lo menos en mi región. A mi personalmente me encanta y procuro tenerlo en mi frigorífico para: un aperitivo, un desayuno con pan, incluso para combinar con las ensaladas.
GRACIAS POR TU POST, me ha gustado mucho!!!